Our Blog

Hey wat leuk, Facebook stelt me vragen!

De inspiratie voor dit blogitem kwam toen ik de volgende vragen op mijn Facebook app tegenkwam:

Facebook adverteren

Facebook wil uiteraard graag dat je meer gegevens toevoegt!

Wellicht denk je; “hey dat scherm en die vragen komen me bekend voor, die heb ik laatst ook ingevuld”. De meerderheid van de gebruikers vullen dit onbewust in en vinden het gewoonweg fijn om een volledig profiel te hebben. De laatste tijd ben ik veel bezig met het opstarten en beheren van Facebook advertentie campagnes. Hierdoor ben ik in gaan zien hoe belangrijk het voor Facebook is om zoveel complete profielen van gebruikers te bemachtigen.

Wat veel mensen niet weten (of niet willen weten) is dat Facebook deze data gebruikt voor het creëren en volledig maken van online profielen. Facebook gebruikt al deze data onder andere om gebruikers van relevante(re) advertenties te voorzien. Ze vragen dit dus niet omdat ze oprechte interesse en het beste met iedereen voor hebben!

Onbewuste online profielen

Alle activiteiten die op Facebook en Twitter worden gedaan worden bijgehouden. Alle updates, (re)tweets, likes en shares worden opgeslagen en zorgen ervoor dat er online profielen worden gecreëerd. Men is zich ervan bewust dat er een profiel gemaakt wordt zodra ze zich registreren bij een social media kanaal, maar daarna begint het collecteren van data pas. Iets wat niet iedereen als negatief ervaart, waaronder adverteerders op Facebook.

Adverteren op Facebook

Het online bereiken van een doelgroep is door al deze online profielen een stuk gemakkelijker geworden. Voor ondernemers en mogelijke adverteerders is het fijn dat er op basis van al deze online profielen gericht de doelgroep online bereikt kan worden Een voorbeeld, onderstaande afbeelding geeft een mogelijke campagne weer voor :

* Mannen en vrouwen die boven de 13 zijn;
* Binnen een straal van 20 kilometer van Surhuisterveen wonen;
* Getrouwd zijn.

doelgroepbepaling Facebook advertenties

Het bepalen van een doelgroep voor een Facebook advertentie

Deze campagne levert een mogelijk bereik van 20.000 personen op. Niet alleen burgerlijke staat en locatie maar ook gezinssituatie, huidige functie, interesses en opleidingen kunnen ingesteld worden als targetmogelijkheid.

Zoals ik eerder aangaf: eigenlijk alles wat men invult op hun profiel en onderneemt op Facebook kan gebruikt worden om ze te bereiken met advertenties. Tel daarbij op dat de advertentiekosten op dit moment gemiddeld veel lager liggen dan bij Google Adwords en je hebt een gouden combinatie te pakken.

Meer weten over Facebook advertenties en mogelijkheden?

Ik vertel er graag meer over. Voor meerdere opdrachtgevers heb ik inmiddels succesvolle Facebook campagnes mogen uitvoeren. Ook help ik sommige bedrijven met hun aanwezigheid en activiteiten op Facebook en Twitter in het algemeen. Ik ben bereikbaar via jelko@onlinemix.nl of op 06-10126365.

Wilt u dit delen via social media?
Facebook Twitter Linkedin Pinterest Plusone Email
Tags:

This is a unique website which will require a more modern browser to work! Please upgrade today!